INNOVATIECENTRUM WEDDERMARKE

WIJ BOEREN SLIM

Wat is Innovatiecentrum Weddermarke

Het Innovatiecentrum is opgericht om in de agrarische praktijk innovaties en nieuwe ontwikkelingen aan te jagen. Experimenten aanleggen in de praktijk en die kennis ervaring uitrollen bij collega agrarische ondernemers in de regio vormt hiervoor de basis.

Akkerbouwbedrijf Luth is in samenwerking met partijen zoals loonbedrijf Feunekes en mechanisatiebedrijf Speelman op die manier al jaren bezig. In de afgelopen jaren gebeurde dit op basis van projecten en met de oprichting van een Innovatiecentrum hopen deze partijen dit naar een hoger niveau te brengen.

Akkerbouwbedrijf H.J. Luth

Hendrik Luth heeft een akkerbouwbedrijf van ongeveer 100 hectare. Binnen het bedrijf is er de afgelopen jaren flink geëxperimenteerd met nieuwe technieken en teelten. Ook is het akkerbouwbedrijf actief betrokken geweest bij verschillende projecten. Met die motivatie is akkerbouwbedrijf Luth een van de grondleggers van het Innovatiecentrum Weddermarke.

Loonbedrijf Feunekes

Dit loonbedrijf komt van oorsprong uit Blijham en heeft een rijke historie als het gaat om agrarisch loonwerk. Met name specialisaties in de graan en bietenteelt kenmerken loonbedrijf Feunekes. Naast de graan- en bietenteelt is loonbedrijf Feunkes een vertrouwd adres voor mechanische- en chemische onkruidbestrijding en de aardappelteelt.

Mechanisatiebedrijf Speelman

Mechanisatiebedrijf Speelman is specialist voor het merk Agrifac als het gaat om bietenrooiers. Daarnaast kunt u hier terecht voor diverse constructiewerkzaamheden. De gebroeders Speelman hebben naast het mechanisatiebedrijf nog een loonwerktak waarin men gespecialiseerd is in de suikerbietenteelt en nauw samenwerkt met loonbedrijf Feunekes.